• Marta Mazur

NALEŚNIKI BEZ GLUTENU I LAKTOZY


Idealny przepis na letnie śniadanie lub deser. Sprawdzą się idealnie do słodkich truskawek .

Ostatnio jestem zakochana w maśle pistacjowym, polecam to z @bulk, na ich stronie często pojawiają się duże promocje i mają magazyn w Polsce, dlatego na przesyłkę nie czeka się długo



Składniki (6 naleśników):

  • 4 jajka

  • 5 łyżek mąki kasztanowej

  • 1 szklanka mleka roślinnego, u mnie kokosowe (robię sama w blenderze z wiórków i wody)





Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w miseczce do powstania masy bez grudek. Oceniamy konsystencję, powinna być jak przy typowych naleśnikach.

  2. Smażymy na małej ilości tłuszczu (oliwa/ olej koksowy/ olej rzepakowy) lub beztłuszczowo. Smażymy po ok 1 minucie na każdej stronie.

  3. Dekorujemy naleśniki ulubionymi dodatkami.


Smacznego!




53 views0 comments

Recent Posts

See All