• Marta Mazur

MASŁO Z ORZECHÓW TYGRYSICH (AIP, PALEO)





Orzechy tygrysie, inaczej migdały ziemne lub chufa są dozwolone na AIP i paleo, praktycznie nie uczulają i z reguły są dobrze tolerowane przez osoby z alergiami. Są bogate w skrobie oporną, którą kochają bakterie w naszych jelitach, dlatego będą idealnym prebiotykiem, ale jeśli ktoś ma SIBO lub inne problemy trzeba zobaczyć czy nie powodują wzdęć. Są dobrym źródłem fosforu, potasu, witaminy C i E.





Składniki:


- szklanka mąki z orzechów tygrysich

- 2/3 łyżki oleju kokosowego


Wykonanie:


Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w blenderze. Masło można przechowywać kilka dni bez lodówki, w lodówce powinno wytrzymać ok 2 tygodni.


Smacznego! 😚



3 views0 comments

Recent Posts

See All