• Marta Mazur

CIASTECZKA AIP (AIP, PALEO)





Wykonanie ciasteczek trwa około 30 minut, a smak jest obłędny. Pierwszego dnia są kruche, a drugiego zmieniają się na takie jakie lubię najbardziej, czyli trochę fudge.


Składniki:

  • 2 szklanki mąki z orzecha tygrysiego

  • 1/2 szklanki syropu klonowego

  • 1/2 szklanki pasty (masła) kokosowego

  • 1/3 szklanki karobu

  • 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego




Wykonanie:

  1. Mąkę, syrop i pastę mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej lepkiej masy.

  2. Rozkładamy papier do pieczenia i formujemy ciasteczka, ja wkładałam ciasto do foremek na pierniczki i ugniatałam, a następnie delikatnie wyciągałam z foremki, ale można też ulepić kulkę w dłoniach i następnie ją rozpłaszczyć.

  3. Pieczemy ciasteczka w 175 stopniach 15 minut.

  4. Wyciągamy z piekarnika i studzimy.

Mieszamy ze sobą karob i olej koksowy i polewamy ciasteczka polewą.


Smacznego! 😋

5 views0 comments

Recent Posts

See All