• Marta Mazur

AIP COOKIE DOUGH (AIP, PALEO)


 

Szybki i prosty deser, wykonanie zajmie wam dosłownie 5 minut




Składniki:

  • 3/4 szklanki mąki z orzecha tygrysiego

  • 1/3 szklanki pasty kokosowej

  • 1/4 szklanki oleju koksowego

  • Czekolada z karobu (olej koksowy i karob wymieszać ze sobą, wlać do płaskiego naczynia i włożyć na kilka minut do zamrażarki)

  • 1/2 łyżeczki cynamonu

  • Jeśli ktoś chce więcej słodyczy to łyżeczka miodu, ja nie dawałam


 

Wykonanie:

  1. Mąkę, pastę i olej łączymy ze sobą, mieszamy ręką do stopienia i połączenia się składników, jak przy robieniu kruchego ciasta.

  2. Czekoladę kroimy w małe kawałki i dorzucamy do masy.

  3. Mieszamy do połączenia składników, ale nie za długo, żeby czekolada nie zaczęła się topić.

  4. Formujemy kuleczki, trzymamy w lodówce.


Smacznego! 😘

22 views0 comments

Recent Posts

See All