Marta Mazur
AIP COOKIE DOUGH (AIP, PALEO)
Szybki i prosty deser, wykonanie zajmie wam dosłownie 5 minut

Składniki:
3/4 szklanki mąki z orzecha tygrysiego
1/3 szklanki pasty kokosowej
1/4 szklanki oleju koksowego
Czekolada z karobu (olej koksowy i karob wymieszać ze sobą, wlać do płaskiego naczynia i włożyć na kilka minut do zamrażarki)
1/2 łyżeczki cynamonu
Jeśli ktoś chce więcej słodyczy to łyżeczka miodu, ja nie dawałam
Wykonanie:
Mąkę, pastę i olej łączymy ze sobą, mieszamy ręką do stopienia i połączenia się składników, jak przy robieniu kruchego ciasta.
Czekoladę kroimy w małe kawałki i dorzucamy do masy.
Mieszamy do połączenia składników, ale nie za długo, żeby czekolada nie zaczęła się topić.
Formujemy kuleczki, trzymamy w lodówce.
Smacznego! 😘