Marta Mazur
PAD THAI (AIP, PALEO)
Updated: Aug 30, 2021

Składniki (1 porcja):
Paczka makaronu konjac
150 gramów mielonej wołowiny
1 cukinia
Zielony groszek (1 faza wprowadzania aip, można pominąć lub zastąpić)
1/4 małej białej kapusty
Garść szpinaku, jarmużu lub rukoli
1/4 puszki mleka kokosowego
Oliwa
Sok z limonki
Sól, imbir, kurkuma, oregano
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dajemy mielone mięso, ja dolewam trochę wody, żeby bardziej się dusiło niż smażyło.
Po chwili dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinię, kapustę i pokrojone w dłuższe paski groszek. Dolewamy 1/2 szklankę wody i przykrywamy patelnię przykrywką.
Dusimy ok 15 minut mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa będą miękkie odlewamy wodę z patelni i dajmy mleczko koksowe, sok z limonki oraz przyprawy.
Mieszamy wszystko razem i dusimy ok 2 minut.
W międzyczasie przygotowujemy nasz makaron.
Dorzucamy makaron do mięsa i mieszamy do połączenia składników.
Smacznego! 😋