• Marta Mazur

PAD THAI (AIP, PALEO)

Updated: Aug 30, 2021


 


Składniki (1 porcja):

  • Paczka makaronu konjac

  • 150 gramów mielonej wołowiny

  • 1 cukinia

  • Zielony groszek (1 faza wprowadzania aip, można pominąć lub zastąpić)

  • 1/4 małej białej kapusty

  • Garść szpinaku, jarmużu lub rukoli

  • 1/4 puszki mleka kokosowego

  • Oliwa

  • Sok z limonki

  • Sól, imbir, kurkuma, oregano


 

Wykonanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dajemy mielone mięso, ja dolewam trochę wody, żeby bardziej się dusiło niż smażyło.

  2. Po chwili dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinię, kapustę i pokrojone w dłuższe paski groszek. Dolewamy 1/2 szklankę wody i przykrywamy patelnię przykrywką.

  3. Dusimy ok 15 minut mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa będą miękkie odlewamy wodę z patelni i dajmy mleczko koksowe, sok z limonki oraz przyprawy.

  4. Mieszamy wszystko razem i dusimy ok 2 minut.

  5. W międzyczasie przygotowujemy nasz makaron.

  6. Dorzucamy makaron do mięsa i mieszamy do połączenia składników.


Smacznego! 😋

19 views0 comments

Recent Posts

See All